40 Petua untuk Berjaya Berdagang dengan Pocket Option

40 Petua untuk Berjaya Berdagang dengan Pocket Option

Petua 1: Jika anda ingin kekal dalam perniagaan ini, tinggalkan "harapan di depan pintu dan letakkan stop loss".

Petua 2: Apabila anda mula berdagang (buka posisi), mula mencari tanda-tanda bahawa anda salah. Jika anda melihat mereka, kemudian keluar sebelum anda mencapai henti rugi.

Petua 3: Berdagang sepatutnya memenatkan, seperti bekerja di kilang. Jika terdapat jaminan dalam perdagangan, ia adalah: "pedagang teruja menguras akaun mereka".

Petua 4: Jangan melompat ke "perkara panas seterusnya." Kembangkan rancangan anda dan ikutinya.

Petua 5: Anda memperdagangkan peniaga lain barangan yang tidak wujud. Anda perlu mengambil kira (rasa) psikologi dan emosi di sebalik perdagangan.

Petua 6:Berhati-hati dengan emosi anda sendiri. Tingkah laku tidak rasional adalah kejatuhan setiap peniaga. Jika anda menjerit di hadapan komputer anda meminta harga bergerak ke arah anda, anda harus bertanya kepada diri sendiri, "Adakah ini rasional?" kemasukan mudah. bertenang. Berhenti. jangan jerit.

Petua 7: Jangan terlalu risau – keterujaan meningkatkan risiko kerana ia mengaburi fikiran.

Petua 8: Jangan berdagang terlalu banyak – bersabar dan tunggu 3-5 dagangan yang baik.

Petua 9: Jika anda datang untuk berdagang dengan idea untuk membuat "wang besar", anda akan ditakdirkan. Sikap mental ini adalah sebab untuk meletupkan kebanyakan akaun.

Petua 10:Jangan fokus pada wang. Fokus pada pelaksanaan operasi komersial yang betul. Jika masuk dan keluar perdagangan adalah rasional, wang itu akan menguruskan dirinya sendiri.

Petua 11: Jika anda memberi tumpuan kepada wang, anda akan mula memaksakan kehendak anda di pasaran untuk memenuhi keperluan kewangan. Terdapat hanya satu hasil daripada senario ini: anda akan memberikan semua wang anda kepada pedagang yang telah menumpukan pada mengehadkan risiko dan membiarkan keuntungan mereka berkembang.

Petua 12: Cara terbaik untuk meminimumkan risiko adalah dengan tidak berdagang. Ini adalah kebenaran yang hebat, terutamanya semasa turun naik rendah. Jika harga tidak bergerak dengan betul, maka jangan berdagang. Hanya duduk, tonton dan cuba belajar sesuatu. Dengan melakukan ini, anda lebih aktif dalam mengurangkan risiko dan melindungi modal anda.

Petua 13:Anda tidak perlu berdagang 5 hari seminggu. Berdagang 4 hari seminggu, jadi anda akan lebih bijak semasa berdagang.

Petua 14: Elakkan kehilangan modal anda. Ini bermakna anda mesti mempunyai stop loss dan kadang-kadang tinggal di luar pasaran.

Petua 15: Bersantai. Ambil kedudukan dan letakkan stop loss. Dan jika anda memutuskan untuk keluar dari pasaran, siapa yang peduli? Anda hanya melakukan kerja anda dan secara aktif mempertahankan modal anda. Peniaga profesional sentiasa mengalami kerugian kecil. Amatur menggunakan harapan dan kadangkala berdoa untuk menyelamatkan perdagangan mereka. Dalam kehidupan, harapan adalah perkara yang sangat positif. Dalam dunia perdagangan, harapan adalah virus yang menjangkiti dan memusnahkan.

Petua 16: Jangan biarkan kedudukan "merah" untuk malam itu.

Petua 17:Pegang kedudukan yang menang selagi mereka bergerak mengikut laluan mereka. Biarkan pasaran membawa anda keluar di perhentian terakhirnya.

Petua 18: Pengurusan Wang adalah rahsia kejayaan. Jangan membebankan dagangan anda. Lebih banyak anda membebankannya, lebih banyak harapan akan dimainkan apabila segala-galanya bertentangan dengan anda. Harapan berniaga ibarat asid untuk kulit, semakin bertakung, semakin pedih hasilnya.

Petua 19: Tiada sebab logik untuk teragak-agak apabila anda meletakkan stop loss.

Petua 20: Peniaga profesional menerima kerugian. Untuk membuat kesilapan dan tidak menerima kerugian adalah memudaratkan akaun dan minda anda.


Petua 21:Sebaik sahaja anda mengalami kerugian, lupakan untuk terus berdagang pada sebarang kos, terutamanya apabila kerugian adalah kecil. Bantu diri sendiri dan manfaatkan setiap peluang untuk membersihkan kepala anda dengan mengambil kerugian kecil.

Petua 22: Jangan biarkan kedudukan bertentangan dengan anda lebih daripada 2% daripada modal anda. Kedudukan yang lebih luas – hentian yang lebih ketat.

Petua 23: Gunakan carta harian untuk mendapatkan idea tentang aliran 30 hari, carta setiap jam untuk mendapatkan idea tentang aliran harian dan carta 5 minit untuk mengenal pasti titik masuk.

Petua 24:Jika anda teragak-agak untuk mengambil jawatan, ia menunjukkan kekurangan keyakinan, yang tidak perlu. Hanya ambil kedudukan dan tetapkan stop loss. Peniaga kehilangan wang dalam kedudukan setiap hari. Pastikan mereka kecil. Keyakinan yang anda perlukan bukanlah sama ada anda betul atau tidak, tetapi anda akan sentiasa berhenti tidak kira apa pun. Jadi, sebenarnya, anda boleh mengurangkan keraguan ini untuk "menarik picu" dengan terus menetapkan hentian anda dan mengukuhkan tingkah laku ini.

Petua 25: Menambah kedudukan yang kalah adalah seperti kapal karam yang mengambil air tambahan.

Petua 26: Tambahkan pada kedudukan yang sesuai dengan keinginan anda.

Petua 27:Adrenalin adalah tanda bahawa ego dan emosi anda telah mencapai tahap di mana ia mengaburi fikiran anda. Sedari perkara ini dan segera sempitkan henti rugi anda dengan ketara untuk mengekalkan kemenangan anda atau menutup kedudukan.

Petua 28: Cari peluang yang sesuai untuk tidak berdagang.

Petua 29:Selalunya anda ingin membeli produk sebelum harga melonjak, kemudian menjual kepada pemain semasa selepas ia melonjak. Jika anda membeli selepas melompat, sedar bahawa pedagang profesional menjual kedudukan mereka untuk menguji kekuatan aliran. Mereka akan membelinya semula di bawah paras harga telah melonjak – di mana anda biasanya berhenti apabila membeli selepas lonjakan. Ketamakan berlaku apabila harga melonjak semula dan pemain semasa mula mengejar dan membeli produk. Fahami bagaimana trend disusun dan gunakan ini sebagai kelebihan semasa membuka dan menutup kedudukan.

Petua 30:Keyakinan diri yang berlebihan membawa kepada kemusnahan kewangan. Apabila anda mewajarkan kerugian dengan perkara seperti "Mereka hanya meletakkan tangan yang lemah di sini", itulah yang anda rasa. Jangan pegang kedudukan kalah. Potong kerugian. Anda sentiasa boleh mendapatkan mereka kembali.

Petua 31: Malangnya, disiplin tidak dipelajari sehingga anda gagal akaun. Dan sehingga anda berbuat demikian, anda fikir ia tidak boleh berlaku kepada anda. Indikatif adalah sikap ini yang membuatkan anda memegang kedudukan yang kalah dan melakukannya dengan bijak sehingga ke bawah.

Petua 32: Mengeluarkan kemenangan setiap bulan dan mendepositkannya dalam akaun bank semasa anda adalah amalan yang baik. Tindakan ini akan membantu anda memahami bahawa ini adalah perniagaan dan perniagaan anda harus menjana keuntungan setiap bulan.

Petua 33:Peniaga profesional sentiasa melabur sebahagian kecil daripada modal mereka dalam satu kedudukan. Atau jika mereka membuka kedudukan yang besar maka mereka mengehadkan risiko kepada 1-2% daripada modal mereka. Amatur biasanya meletakkan sebahagian besar akaun mereka dalam satu kedudukan dan memberikannya "ruang untuk bergerak" sekiranya mereka betul. Keadaan ini mewujudkan emosi yang memusnahkan akaun mereka, manakala profesional berpeluang membuat keputusan dan mengehadkan kerugian mereka kerana mereka menentukan risiko mereka dengan tegas.

Petua 34: Lebih banyak perbezaan antara profesional dan amatur: Profesional memberi tumpuan kepada pengurusan risiko dan perlindungan modal. Amatur memberi tumpuan kepada berapa banyak wang yang mereka boleh buat dengan setiap perdagangan. Profesional sentiasa mengambil wang amatur.

Petua 35:Jangan jadi hero! Di pasaran ini, wira dikalahkan. Menambah wang pada kedudukan yang kalah adalah "langkah heroik". Pasaran forex tidak memerlukan keberanian buta, tetapi keanggunan, kemahiran. Jangan berlagak hero.

Petua 36: Malangnya, peniaga tidak pernah menyedari kepentingan "peraturan" sehingga mereka "meletupkan" akaun mereka. Sehingga anda kehilangan segala-galanya, tidak jelas kepada anda bahawa ia adalah sangat penting dan anda mesti mengikut peraturan asas perdagangan profesional (hadkan kerugian, biarkan keuntungan berkembang, dsb.).

Petua 37:Pasaran memperhebat tabiat buruk… Jika pada mulanya anda mendapati diri anda berada dalam kedudukan yang rugi, iaitu 20% daripada modal anda dan terdapat peluang untuk keluar selepas kenaikan / penurunan yang besar, anda akan ditakdirkan. Pasaran memperhebat tabiat buruk. Pada kali seterusnya anda membenarkan kedudukan untuk mengalami kerugian 20%, anda akan memegangnya dengan berfikir bahawa anda akan dapat keluar semula dengan beberapa pergerakan besar (naik / jatuh) jika anda bersabar dan menunggu cukup lama. Kemudian ia tidak lagi penting sama ada produk telah diperbaharui atau jika berita baik telah keluar. Anda masih perlu melindungi modal anda. Sama ada ia masuk akal atau tidak, anda mengawal risiko dengan sentiasa berhenti.

Petua 38: Siapa yang bertanggungjawab untuk perdagangan anda?

Ciri seorang peniaga amatur yang tidak akan mencapai apa-apa dalam perniagaan ini ialah dia sentiasa menyalahkan segala-galanya kecuali dirinya sendiri sebagai punca perdagangan yang buruk. Walaupun pro berbunyi seperti ini:

"Saya bersalah kerana jawatan ini terlalu besar untuk saya."

“Saya bersalah kerana saya tidak menepati piawaian risiko saya”

“Saya bersalah kerana saya benar-benar tidak tahu bagaimana untuk berdagang”

“Saya bersalah kerana saya tahu pemain pasaran boleh mengambil wang saya dan saya tahu saya pergi ke sana.”

"Saya bersalah kerana saya tahu terdapat risiko dalam perdagangan dan saya tidak mengenal pastinya sepenuhnya apabila saya mengambil kedudukan itu."

Petua 39:Peniaga yang tidak menggunakan kawalan risiko, tetapi dikawal oleh emosi, memberikan wangnya kepada orang yang dikawal dan menggunakan kawalan risiko yang betul. Amatur sentiasa berfikir, "Berapa banyak wang yang boleh saya hasilkan daripada kedudukan ini?" Dan profesional seperti ini: "Berapa banyak wang yang boleh saya hilang dari jawatan ini?"

Petua 40: Ada kalanya, peniaga mendapati tiada siapa yang boleh memberitahu mereka dengan tepat apa yang akan berlaku pada hari perniagaan seterusnya, dan anda mungkin tidak pernah tahu berapa banyak wang yang akan anda perolehi. Kemudian satu-satunya perkara yang tinggal untuk anda lakukan ialah menentukan berapa banyak risiko untuk mengetahui sama ada anda betul atau tidak. Kunci kepada perdagangan yang berjaya adalah untuk memberi tumpuan kepada berapa banyak wang yang anda risiko, bukan berapa banyak yang anda boleh peroleh.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!