Bagaimana Menguruskan Risiko dan Wang dalam Pocket Option

Bagaimana Menguruskan Risiko dan Wang dalam Pocket Option


Dua Sisi Kejayaan Dagangan

Terdapat dua elemen penting untuk kejayaan perdagangan, iaitu menjana pulangan positif dan mengurus risiko. Kedua-duanya sangat saling berkaitan, kerana pulangan positif mengurangkan risiko dan mengurangkan risiko meningkatkan pulangan positif, tetapi untuk mencapai kejayaan perdagangan kita mesti menjaga kedua-duanya secara bebas juga.

Pedagang baru dan banyak lagi yang tidak begitu baru juga cenderung untuk memberi tumpuan hampir secara eksklusif pada menjana pulangan, bahagian atas dagangan yang kami panggil, dan tidak memberi banyak perhatian jika ada perhatian kepada potensi kelemahannya, yang kami risiko panggilan.

Pengurusan Risiko dengan Pilihan PerduaanTidak cukup untuk menghasilkan pelan yang menjana pulangan positif, jika kita tidak menguruskan risiko kita dengan betul. Kami sememangnya perlu merangka pelan perdagangan dan gaya yang memberikan kami jangkaan yang positif, dan tanpa ini kami akan kehilangan wang dari masa ke masa tidak berjaya, tetapi sepanjang perjalanan kami mesti bermain pertahanan juga boleh dikatakan, dan melindungi akaun kami.

Contoh yang baik untuk menggambarkan kepentingan pengurusan risiko ialah membandingkan peniaga yang berdagang produk leveraj tinggi dengan cuba melakukannya dengan jangka masa yang melebihi jangka pendek. Seorang peniaga mungkin berusaha untuk menangkap pergerakan sebanyak 0.1% dan menggunakan leverage 30:1, di mana kami mencari pulangan 3% daripada perdagangan, dan mungkin mempertaruhkan satu pertiga daripada ini atau 1%.

Jika perdagangan bergerak melawan kami sebanyak 0.03%, kami tidak dapat melakukannya, kerana ini adalah langkah terbesar yang boleh kami lakukan dengan selamat walaupun kami sangat mahir dalam perdagangan. Jika sebaliknya kami memutuskan untuk menggunakan strategi ini untuk berdagang kedudukan yang berlangsung selama beberapa hari, tanpa perlindungan ini, kedudukan kami boleh melawan kami dengan mudah sebanyak 3%.

Kami akan mengambil 30 dagangan yang berjaya untuk menebus kerugian ini, dan kami tidak pernah mahu meletakkan diri kami dalam kedudukan di mana banyak dagangan yang menang diperlukan untuk menebus satu yang kalah. Lebih teruk lagi, kami telah kehilangan semua wang dalam akaun kami dengan kerugian yang satu ini, dan tidak akan ada lagi dagangan dalam akaun kami melainkan kami mendepositkan lebih banyak dana.

Walaupun hanya orang bodoh yang akan meletakkan keseluruhan baki akaun mereka pada risiko di mana turun naik biasa akan menghapuskan kita, terdapat sesetengah peniaga yang mengabaikan risiko secara besar-besaran, tidak menggunakan hentian dan bermati-matian berpegang pada kehilangan kedudukan kerana harapan semata-mata sehingga panggilan margin datang. .

Panggilan margin bukanlah sesuatu yang luar biasa sebenarnya dan ia bermakna bahawa pada asasnya anda telah meledakkan akaun anda dan mungkin akhirnya berhutang wang pembrokeran melebihi apa yang ada di sana sebelum perdagangan.

Tidak kira apa yang kami niagakan, daripada produk berleveraj tinggi kepada pelaburan jangka panjang, pengurusan risiko perlu memainkan peranan penting dalam menguruskan akaun kami, atau kami mungkin menghadapi masalah yang serius.


Pengurusan Risiko dengan Dagangan Pilihan Perduaan

Bagaimana Menguruskan Risiko dan Wang dalam Pocket Option
Dagangan pilihan binari menjadikan beberapa perkara penting lebih mudah untuk diuruskan dan ini merupakan manfaat besar kepada peniaga yang lebih baru dan kurang berpengalaman atau berjaya, dan salah satu elemen utama yang dipermudahkan ialah pengurusan risiko.

Bukannya kita tidak perlu risau tentang menguruskan risiko apabila berdagang pilihan binari, atau kurang bimbang tentangnya, kerana kita boleh kehilangan semua wang kita dengan mudah dengan pilihan binari juga, ia adalah pengurusan risiko dengan jenis perdagangan ini. adalah lebih mudah.

Bahagian pengurusan risiko yang paling mencabar bagi kebanyakan pedagang ialah memikirkan cara mengimbangi risiko kami dengan menembak untuk pulangan. Semakin tinggi pulangan yang kita cari, semakin banyak risiko yang perlu kita tanggung dalam perdagangan, kerana keuntungan yang lebih besar memerlukan kita untuk bersedia untuk mengambil langkah yang lebih besar terhadap kita dan langkah yang lebih besar terhadap kita bermakna mendedahkan diri kita kepada kerugian yang lebih besar.

Pilihan binari mentakrifkan kedua-dua risiko dan pulangan dengan perdagangan, dan kedua-duanya diketahui sepenuhnya sebelum memasuki perdagangan. Anda sama ada akan kehilangan apa yang anda bayar untuk pilihan atau mendapat jumlah tertentu yang dibayar oleh pilihan jika sasaran dicapai, dan tiada apa-apa di antaranya, tiada kawasan kelabu yang perlu dibimbangkan.


Mentakrifkan risiko benar-benar memudahkan perkara, dan sementara kami boleh menentukan risiko kami dalam mana-mana perdagangan dengan hanya menyatakan jumlah maksimum yang kami bersedia untuk kalah dalam perdagangan dan meletakkan stop loss untuk itu, stop loss hanya berfungsi apabila pasaran dibuka dan sesiapa yang memegang jawatan apabila pasaran ditutup tidak akan dapat menggunakan bentuk perlindungan ini sepenuhnya.

Inilah sebabnya mengapa ramai peniaga tidak pernah memegang jawatan semasa waktu pasaran tertutup kerana mereka sebaliknya memilih untuk menguruskan risiko mereka dan menganggap masa ini terlalu berisiko. Ini bukan untuk mengatakan bahawa adalah tidak diingini untuk berbuat demikian tetapi kita perlu menguruskan risiko tambahan ini dengan cara lain, mungkin dengan berdagang lebih kecil atau mengurangkan kedudukan berhampiran loceng, sekurang-kurangnya jika kita akan menguruskan risiko betul itu.

Peniaga pilihan binari tidak perlu risau tentang perkara sebegini dan tidak perlu sebarang keputusan sama sekali dibuat sebaik sahaja kita memasuki perdagangan pilihan binari. Bagi mereka yang biasa dengan perjuangan yang banyak peniaga lalui dan kesilapan besar yang boleh mereka lakukan dalam perdagangan, terutamanya dengan mengambil terlalu banyak risiko dengan perdagangan daripada potensi keuntungan yang masuk akal, akan menghargai betapa besarnya risiko yang ditakrifkan perjanjian dalam perdagangan boleh.

Jika kita ingin membuat 50 sen dalam perdagangan saham misalnya dan kita berpegang pada kehilangan kedudukan yang menentang kita lebih atau lebih daripada ini, kita hanya meminta masalah dan masalah itu akan datang. Anda sering membaca tentang keperluan untuk nisbah ganjaran risiko 3:1 misalnya, bermakna anda memerlukan potensi dan harus berusaha untuk membuat tiga kali ganda jumlah yang anda risiko dalam perdagangan, dan sama ada itu nisbah yang ideal atau tidak, kami perlu memberi perhatian kepada perkara-perkara ini.

Nisbah ganjaran risiko dengan pilihan binari adalah kurang daripada 1:1, mengikut sifatnya, dan walaupun ini mungkin kurang ideal daripada menggunakan bahagian pulangan yang lebih tinggi kepada risiko, itu memerlukan sedikit kemahiran dan pengetahuan sebenar untuk dilakukan dengan betul.


Sekurang-kurangnya peniaga pilihan binari tidak mendedahkan diri mereka kepada nisbah pulangan kepada risiko yang sangat negatif yang diambil oleh ramai peniaga yang kurang mahir, di mana mereka mempertaruhkan jumlah yang lebih besar untuk mendapatkan jumlah yang lebih kecil yang merupakan preskripsi untuk bencana sebenarnya.

Walaupun peniaga yang baik mengehadkan kerugian mereka dan membiarkan keuntungan mereka berjalan, peniaga yang miskin selalunya akan mengehadkan keuntungan mereka, keluar apabila jumlah yang kecil dibuat dan tidak mahu kehilangannya, manakala pada akhirnya yang rugi mereka akan bertahan untuk berdagang lebih lama daripada mereka sepatutnya dan akhirnya mendorong akaun mereka ke tanah dengan cara ini.

Tidak ada perkara ini dengan perdagangan pilihan binari walaupun dan sementara anda masih boleh mencederakan diri sendiri, ia tidak semudah untuk melakukannya seperti dengan bentuk perdagangan lain. Sudah tentu, apabila seseorang belajar mengurus nisbah ganjaran kepada risiko dengan baik, ini tidak lagi menjadi kebimbangan, tetapi perjalanan ke sana mungkin agak mahal.

Bagaimana Mengurus Risiko dengan Dagangan Pilihan Perduaan

Bagaimana Menguruskan Risiko dan Wang dalam Pocket Option
Perkara pertama yang perlu kita lihat, dan lihat dengan teliti sebenarnya, apabila kita ingin menguruskan risiko dagangan, ialah jangkaan pulangan kita.

Jika seseorang mempunyai jangkaan negatif, kita boleh mengatakan bahawa orang ini tidak sepatutnya berdagang dengan wang sebenar sama sekali, sekurang-kurangnya sehingga dia sampai ke tahap di mana jangkaan mereka positif atau terdapat sekurang-kurangnya jangkaan yang munasabah berdasarkan perkara ini. keputusan sebelumnya.

Apabila kita memulakan perdagangan pilihan binari, kita boleh menganggap bahawa kita tidak mempunyai kelebihan dagangan, jangkaan positif daripada perdagangan, sehingga kita menunjukkan sebaliknya. Inilah sebabnya mengapa berdagang dengan akaun simulasi pada platform perisian sebenar di mana segala-galanya adalah sama dengan perkara sebenar adalah sangat penting.

Jika kita tidak melakukan ini, kita baru bermula berjudi, dan melainkan kita mempunyai wang yang cukup untuk menampung semua kerugian kita semasa kita berusaha untuk memikirkan semua ini dengan cukup baik untuk mendapat keuntungan, kita hanya akan menghadapi masalah. Walaupun kita mempunyai wang untuk dibelanjakan, kita perlu bertanya kepada diri sendiri sama ada kita mendapat nilai yang mencukupi daripada pendekatan ini, mungkin cukup terhibur dengan wang yang tidak begitu bermakna kepada kita dan kita mempunyai lebih banyak lagi dari mana asalnya.

Komponen pertama dan terpenting untuk berjaya dengan pilihan binari oleh itu menjadi menguntungkan di tempat pertama, di mana kita mempunyai keuntungan yang perlu kita lindungi dengan menguruskan risiko. Sebelum itu, kami melindungi diri kami dengan mengehadkan kerugian kami seberapa banyak yang kami boleh dan mengehadkan kerugian adalah semua yang ada apabila tiada keuntungan secara keseluruhan.

Terdapat hanya satu komponen untuk pengurusan risiko dengan perdagangan pilihan binari dan itu ialah saiz risiko. Itu adalah perkara yang menarik untuk peniaga yang lebih baru atau kurang mahir kerana saiz perdagangan hanyalah satu daripada beberapa perkara yang perlu diuruskan oleh peniaga apabila menguruskan risiko, dan ia juga yang paling mudah daripada mereka.


Sebelum mempunyai alasan yang baik untuk berfikir bahawa kita akan membuat lebih banyak wang daripada kehilangan pilihan binari perdagangan, kita perlu mengekalkan saiz perdagangan kita serendah mungkin, sebaik-baiknya menggunakan wang bermain sebenarnya.

Sebaik sahaja kita sampai ke tahap di mana kita merasakan bahawa kita boleh mengambil peluang ini dengan wang sebenar, yang sepatutnya hanya apabila kita telah menunjukkan bahawa kita boleh membuat wang dengan wang bermain, kita perlu membayar hampir perhatian kepada saiz kedudukan kita supaya kita tidak menguruskan risiko dengan betul dan kehilangan akaun kita atau pun bangkrut.

Kecenderungan semula jadi peniaga adalah untuk berdagang terlalu besar, daripada tidak mempunyai banyak pemahaman tentang pengurusan risiko. Pedagang baharu mungkin mempertaruhkan 10% daripada baki akaun mereka bagi setiap dagangan, manakala pedagang yang berpengalaman dan berjaya mungkin hanya mahu mempertaruhkan 1%, walaupun pelan dagangan mereka jauh lebih baik dan lebih terbukti.

Ini semua adalah soal matematik dan statistik dan peniaga yang baik tahu kelebihan mereka dan dari situ melihat untuk mengekalkan pengeluaran mereka yang berlaku daripada pengagihan rawak kebarangkalian ke tahap yang boleh diurus. Inilah sebabnya di bawah jalan mereka masih berdagang dan membuat wang, manakala orang lain yang mungkin pandai berdagang tetapi tidak menguruskan risiko dengan cukup baik mungkin tidak.

Sesiapa sahaja boleh sampai ke tahap di mana mereka berada di belakang sepuluh dagangan atau lebih tidak kira betapa baiknya anda, dan kita perlu bertanya kepada diri sendiri dalam bentuk apa kita akan berada apabila ini berlaku. Jika kami mempertaruhkan 10% setiap perdagangan ini menghapuskan kami, tetapi jika kami hanya berdagang 1% ini mengekalkan pengeluaran kepada 10% yang boleh dikawal.

Inilah sebabnya mengapa peniaga pilihan binari yang berpengalaman memberitahu anda untuk mengambil risiko tidak lebih daripada 1-2% setiap perdagangan, dan 2% lebih banyak untuk peniaga pilihan binari yang sangat mahir, dan walaupun begitu, risiko di sini mungkin terlalu besar untuk peniaga yang sangat baik. . 1% adalah lebih munasabah untuk sesiapa sahaja, dan terutamanya jika anda lebih baru dalam permainan ini dan tidak pasti anda telah memikirkan semuanya lagi.

Ini adalah bahagian yang banyak peniaga pilihan binari yang lebih baru kacau, dan anda akan sering melihat mereka mempertaruhkan 5% atau lebih setiap perdagangan, dan itu idea yang tidak baik untuk peniaga terbaik sekalipun, kerana ia tidak menguruskan risiko di mana-mana sahaja. tidak kira betapa baiknya anda.

Dengan mengekalkan saiz perdagangan yang munasabah, peniaga pilihan binari sekurang-kurangnya boleh mewujudkan persekitaran di mana mereka sekurang-kurangnya tidak akan mencederakan diri mereka sendiri di jalan menuju kejayaan yang mereka cari.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!