Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option

Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option

Salah satu kaedah paling mudah untuk menentukan kekuatan pasaran ialah memerhatikan lilin. Anda akan mendapati ia wujud dalam dua warna. Lilin hijau menunjukkan penguasaan pembeli di pasaran. Apabila lilin kemerahan berada dalam majoriti, bermakna penjual mengambil alih harga. Apabila lilin warna yang sama muncul satu demi satu, terdapat trend. Lilin hijau akan menandakan aliran menaik dan yang merah aliran menurun. Ia mungkin kedengaran mudah tetapi ada lebih daripada itu. Baca artikel ini dan anda akan belajar cara menggunakan lilin untuk kelebihan anda pada platform Pocket Option.

Menggunakan candlestick di Pocket Option

Terdapat beberapa jenis carta yang boleh anda pilih pada platform Pocket Option. Saya cadangkan menggunakan batang lilin Jepun hanya kerana ia agak mudah dibaca. Lilin dalam dua warna. Yang hijau juga dikenali sebagai lilin kenaikan harga dan yang merah sebagai penurunan harga. Cara paling mudah untuk berdagang dengan warna lilin adalah dengan membuat pesanan belian apabila lilin kenaikkan sedang berkembang dan dagangan jual apabila anda melihat lilin menurun. Sebaik sahaja pesanan dibuat, anda hanya menunggu lilin ditutup dan mengumpul keuntungan. Bunyinya mudah tetapi tidak ramai peniaga yang benar-benar berjaya menguasai kemahiran membaca lilin dengan cara ini. Jadi saya ingin membantu anda memahami cara berdagang dengan lilin dan saya menulis artikel ini.

Konfigurasikan carta

Pertama, anda perlu memilih aset. Dalam contoh berikut, saya akan menggunakan pasangan mata wang USDJPY. Kemudian, anda menyediakan carta. Jenis carta yang paling mudah dibaca ialah candlestick Jepun. Tidak ada gunanya merumitkan perkara pada permulaan, jadi tetapkan carta dan tentukan jangka masa. Tempoh 5 minit adalah idea yang baik. Langkah seterusnya ialah menulis jumlah pelaburan anda.

Nyatakan tempoh perdagangan

Urus niaga tidak boleh dibuka terlalu lama. Saya memilih 5 minit tetapi bukan sebagai tempoh. Anda harus memilih tamat tempoh dan bukannya tempoh dan melaraskan masa di sudut kanan atas platform dagangan. Masa tamat tempoh hendaklah ditetapkan sebagai penghujung lilin 5 minit. 5 minit adalah tempoh yang baik kerana saya boleh membuat pesanan dengan segera apabila lilin mula berkembang. Dan lebih kerap daripada tidak, lilin akan berakhir dengan warna yang sama yang telah dimulakan. Jadi apabila ia hijau dan saya pergi panjang, kebarangkalian ia akan ditutup sebagai lilin hijau selepas 5 minit adalah agak tinggi.

Masukkan perdagangan

Perkara terakhir yang anda perlu lakukan ialah menekan butang hijau atau merah bermakna anda sama ada pergi panjang atau pendek. Ia secara semula jadi bergantung pada warna lilin. Jika anda perasan lilin hijau mula berkembang, anda akan menekan butang hijau. Apabila lilin merah muncul, anda akan mengklik butang merah bawah.

Apa yang menjadikan lilin dagangan di Pocket Option pilihan yang baik

Tidak perlu risau tentang pergerakan harga

Adalah menarik untuk diperhatikan bahawa apabila anda menukar selang lilin kepada 1 minit, anda akan melihat bahawa harga berubah dengan agak banyak. Dan jika anda memilih 15 saat, akan terdapat lebih banyak pergerakan harga pada carta. Tetapi dengan jangka masa 5 minit dan hanya memfokuskan pada warna lilin, kebarangkalian satu lilin akan menutup warna yang sama yang telah dimulakan adalah agak besar. Jadi pergerakan harga bukanlah sesuatu yang anda perlu risau.

Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Hanya buka perdagangan baharu selepas anda menemui arah lilin
Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Pasaran mengikut arah dari permulaan lilin

Buka satu transaksi pada satu masa

Mengikuti strategi berasaskan warna, anda hanya membuat satu pesanan pada satu masa. Jika anda berdagang berdasarkan turun naik harga, anda akan membuka banyak posisi. Tetapi ini bukan idea yang terbaik. Harga sering turun naik dan apabila ia bertentangan dengan anda, anda akan kehilangan banyak. Tunggu lilin baharu mula berkembang dan letakkan satu dagangan pada satu masa. Peluang ia akan menamatkan warna yang sama agak besar dan ini adalah cara untuk meningkatkan keseimbangan anda.

Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Buka dagangan Naik jika lilin kenaikkan sedang berkembang
Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Tidak mungkin untuk menang sepanjang masa

Strategi berasaskan warna tidak rumit

Anda perlu memerhatikan carta dan fokus pada warna lilin. Anda tidak menggunakan penunjuk tambahan jadi anda tidak perlu menghabiskan masa membacanya. Anda menggunakan semua masa yang anda ada di meja komputer untuk mencari peluang yang baik untuk membuka dagangan. Analisis adalah kepada pemerhatian warna lilin dengan set jangka masa 5 minit. Saya boleh membuka kedudukan hanya beberapa saat selepas lilin mula berkembang. Anda perlu pantas di sini supaya kebarangkalian untuk berakhir dengan warna yang sama adalah lebih tinggi.

Kelemahan perdagangan berasaskan warna lilin

Pulangan rendah semasa berdagang sistem pengurusan wang martingale

Peraturan utama sistem pengurusan wang martingale adalah untuk berdagang warna lilin yang sama sehingga anda menang, hanya kemudian anda bertukar kepada warna lain, meningkatkan jumlah yang anda masukkan dalam perdagangan sehingga anda mendapat perdagangan yang menang, sekiranya anda memenangi anda. buat pesanan seterusnya dengan jumlah yang sangat kecil sekali lagi.

Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Buka dagangan Turun jika lilin menurun sedang berkembang
Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Anda boleh menggunakan martingale untuk menampung kerugian anda

Jadi jika anda memenangi perdagangan selepas perdagangan, anda akan mendapat keuntungan yang sangat kecil. Tetapi jika anda kehilangan beberapa kali, yang agak tidak mungkin dalam perdagangan warna lilin, anda meningkatkan jumlah pelaburan dan ini boleh menyebabkan akaun anda dibersihkan.

Cara Mudah Berdagang dengan Kaedah Candlestick di Pocket Option
Meja pengurusan wang Martingale

Mengambil masa

Walaupun ia kedengaran begitu mudah, dan saya tidak mengatakan ia sukar, ia memerlukan pelaburan masa anda dalam mempelajari strategi. Kerana ia bukan sahaja melihat carta dan membuka dagangan. Anda juga harus mengambil kira pergerakan harga semasa tempoh sebelumnya. Dengan lilin 5 minit, saya biasanya mula-mula melihat carta untuk tempoh lebih 3 jam, 30 minit dan 15 minit. Seperti ini, saya boleh membezakan corak dalam pergerakan harga.

Ia lebih merupakan kemahiran daripada strategi

Strategi perdagangan membimbing anda melalui proses perdagangan yang menunjukkan kepada anda apa yang perlu dilakukan dan di pasaran mana ia boleh berfungsi. Menggunakan kaedah berasaskan warna lebih merupakan kemahiran yang perlu anda pelajari dengan masa. Ini adalah mengenai saat yang tepat untuk memasuki perdagangan. Anda harus melakukannya pada saat lilin baru sahaja mula berkembang. Sebaik sahaja anda gagal menangkap peluang, peluang untuk berakhir dengan kekalahan akan meningkat dengan ketara. Perkara terbaik ialah berlatih banyak dan terdapat akaun demo Pocket Option yang boleh anda gunakan untuk itu. Seperti ini, anda tidak perlu kehilangan wang sebenar.

Ringkasan

Kaedah yang diterangkan dalam panduan ini mencadangkan perdagangan berdasarkan warna lilin dan bukannya turun naik harga. Anda perlu melabur banyak masa untuk menganalisis pasaran dan mempelajari kemahiran yang diperlukan. Anda perlu bersabar. Perdagangan berasaskan warna bermakna anda tidak menggunakan sebarang penunjuk tambahan. Ini menjadikannya agak mudah kerana anda boleh memberi tumpuan kepada lilin secara eksklusif. Sebaik sahaja anda menguasai kemahiran berdagang warna lilin anda akan berada di jalan yang betul untuk memperoleh pendapatan dengan jayanya di Pocket Option. Perkara terakhir yang saya ingin memberitahu anda ialah jangan buang masa. Pergi ke akaun amalan Pocket Option dan mula berdagang sekarang. Anda dialu-alukan untuk berkongsi keputusan anda dengan kami di bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!